Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Η εξέλιξη στην παραγωγή των μαρουλιών

Μια ακόμα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής μαρουλιών πρόκειται να λειτουργήσει στηνΙαπωνία με τη χρήση των πλέον εξελιγμένων τεχνολογιών καθιστώντας τις συμβατικές καλλιέργειες και τα θερμοκήπια απομεινάρι του παρελθόντος.
Αυτή τη φορά, η εταιρεία παραγωγής λαχανικών Spread θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο μαρουλιών στο Κανσάι την επονομαζόμενη και «Πόλη της Επιστήμης».
Το εργοστάσιο, που αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή λαχανικών το 2017, θα ανακυκλώνει το 98 τοις εκατό του νερού και θα βασίζεται εξ ολοκλήρου σε τεχνητό φως με τη χρήση ενεργειακά αποδοτικών λαμπτήρων LED.
Ολόκληρη η διαδικασία της καλλιέργειας θα εκτελείται αυτόματα, από τη σπορά και το πότισμα, έως την εφαρμογή λιπασμάτων και τη συγκομιδή.
Η εταιρεία πίσω από το έργο δήλωσε ότι το σχέδιό της προσφέρει μια λύση για μία πιο βιώσιμη και αποδοτική χρήση των πόρων της γεωργίας, που είναι απαραίτητη ώστε να τρέφει τον αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό.
Το μαρούλι που καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους δεν επηρεάζεται από τις καιρικές μεταβολές που μπορούν να πλήξουν δραματικά άλλες καλλιέργειες.
Η παραγωγή θα μένει σταθερή ακόμα και υπό συνθήκες θύελλας, ξηρασίας ή βαρύ ψύχους, καθώς τα φυτά θα αναπτύσσονται υπό βέλτιστες συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας, άρδευσης και λίπανσης.
Οι εκπρόσωποι της Spread δήλωσαν ότι η τεχνολογία ελέγχου του περιβάλλοντος καλλιέργειας που έχουν αναπτύξει, μέσω της οποίας ρυθμίζεται η χρήση νερού, ο φωτισμός και ο κλιματισμός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε στον κόσμο.
Econews

Δεν υπάρχουν σχόλια: